Wat is er nieuw in de Photoshop 2021 Mei update

De mei update van Photoshop was eigenlijk beter in april uitgekomen. Op 1 april, meer bepaald… Want… er zit een nieuwe feature in die heel wat gebruikers van het eerste uur niet zullen weten… tot ze hem nodig hebben… en dan dreig je er heel lang naar te moeten zoeken. Om dat te vermijden, toon ik het je alvast even in deze video.

Terwijl ik dan toch aan het opnemen was, heb ik nog een tweede nieuwe feature besproken: een nieuw Neural Filter dat belooft om de achtergrond in je foto te vervagen. Digitaal je scherptediepte veranderen? Dat moest ik natuurlijk uitproberen! Helaas zal je zien dat er nog wat werk aan de winkel is.

Dus besloot ik maar meteen te tonen hoe het dan wél moet. En zo werd een filmpje van één minuut een mini-tutorial van 13 minuten. Maar… al zeg ik het zelf. Het zijn wel 13 interessante minuten ;-) Blame it on Photoshop!

Heb je wat bijgeleerd met dit filmpje? Dan is de opname van mijn recente Pro Webinar ‘5 Essentiële Photoshop technieken die iedere fotograaf moét kennen’ misschien iets voor jou. In die cursus behandel ik…

  1. Verschillende voorbeelden van lagen en laagmaskers, wellicht dé belangrijkste Photoshop-techniek die je moet kennen

  2. Curves aanpassingslagen. Van alle aanpassingslagen zijn Curves de belangrijkste en in de video leer je waarom

  3. Beperkte scherptediepte simuleren. In dit onderdeel ga ik dieper in op de techniek die ik in de video hierboven kort aanhaal

  4. Werken met Content-Aware Fill of ‘Vullen met behoud van inhoud’

  5. Werken met tekst

Bovendien vind je in de download nog 11 korte bonus-tips. Deze opname kost normaal € 24.95, maar tot einde mei kan je ze in huis halen voor slechts € 14.95. Je ontvangt een download-link zodat je de opname kan bekijken en herbekijken waar je wilt, wanneer je wilt, zo vaak als je wilt en zo lang als je wilt!