110 x 110

This page in English?

De gloednieuwe Fujifilm GFX 100S lijkt in een recordtempo de categorie van ‘More Than Fullframe’-camera's populair te maken. Ten eerste dankzij zijn ongelooflijke prijs-kwaliteitsverhouding (USD / € 6.000 voor een 100 megapixel monster) maar ook omwille van zijn veel lichtere en compactere vormgeving in vergelijking met de originele GFX 100. Als ik mijn inbox mag geloven, lijken er alvast een hoop fotografen de weg naar dit camerasegment gevonden te hebben. Veel van mijn bloglezers hebben blijkbaar hun GFX 100S al besteld of zelfs al opgehaald. Sommige van hen vragen me ook welke lenzen ik zou aanraden voor de GFX 100S (of om het even welke GFX).

Persoonlijk maak ik ongeveer 80 tot 90 procent van mijn foto's met slechts twee lenzen. Ik heb een tijdje geleden al een blogpost (link hier) geplaatst over een van die twee favorieten, de GF 32-64 f/4, en naar mijn mening is dit absoluut een lens die je als GFX gebruiker moét hebben. De andere lens die volgens mij de vorige perfect aanvult, zeker als je van portretten houdt, is de GF 110 f/2. Deze lens is ongelooflijk scherp, snel en heeft een heel mooie achtergrondonscherpte. Om die reden heb ik besloten om een ​​kleine diavoorstelling te maken met 110 van mijn favoriete foto's die zijn gemaakt met de GF 110. Ik wens je veel kijkplezier.

Nog geld over? Binnenkort mag je je verwachten aan een review van de nieuwe Irix 45 mm f/1.4 manuele focus lens voor de GFX. Houd de blog en de nieuwsbrief in de gaten. In afwachting vind je hier alvast de unboxing video.

Nuttige hulpmiddelen:

  • Interesse om een reisfotografie workshop te volgen met mij of een workshop rond flitsfotografie? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ik houd je op de hoogte wanneer de workshops terug van start gaan. Bovendien krijg je nog tien gratis Lightroom presets op de koop toe!

  • De meeste foto’s die je in de video hierboven zag, werden gemaakt met flitslicht. Wil je ook dergelijke foto’s leren maken? Bekijk dan even mijn boek Flash! of mijn nieuwe, Nederlandstalige Masterclass ‘Flitsen op Locatie’. Deze unieke Masterclass is tijdelijk zelfs 50% afgeprijsd! Ik werk met Godox-flitsers en SMDV-softboxen en raad ze ten zeerste aan voor Fujifilm GFX-gebruikers.

  • Ik bewerk mijn afbeeldingen in Lightroom met behulp van presets en creatieve profielen die ik zelf heb gemaakt. Als je de look van mijn foto’s de moeite vindt, bekijk dan hieronder even mijn creatieve tools voor fotografen.