101 Tips voor Reisfotografie - 10 - Doe iets met je reisfoto's

 
 

Mijn nieuwe boek ‘101 Tips voor Reisfotografie’ is net uit en om dat te vieren krijg je gedurende de maand juli 10 tips uit het boek geserveerd. Dit is de laatste tip maar uiteraard vind je in het boek nog 91 andere top-tips. Deze tip is afkomstig uit het laatste hoofdstuk.

Je vindt elke tip twee keer: eenmaal als tekst, zoals hij in het boek staat, en eenmaal als een video-uittreksel uit het webinar dat ik onlangs gaf ter gelegenheid van de voorstelling van het boek.

Druk je beste foto’s af
… of maak er een boek of magazine van

Je herkent de situatie ongetwijfeld: je komt terug van een droombestemming waar je een aantal prachtige foto’s gemaakt hebt maar thuis staat de realiteit van het dagelijkse leven op je te wachten: een job, klusjes thuis... Met wat geluk kom je nog aan wat nabewerking toe, maar behalve een occasioneel berichtje op Facebook of Instagram sterven je reisfoto’s een stille dood, ergens in een mapje op je harde schijf. Eén van de redenen waarom ik zo graag met Lightroom Classic werk, is dat je niet alleen snel via voorinstellingen grote aantallen reisfoto’s kan bewerken, maar dat je ook twee modules hebt waarmee je je werk in een tastbare vorm kan gieten. In de Afdrukmodule kan je foto’s in sjablonen zetten die je dan kan afdrukken op je eigen printer. Heb je die niet, dan kan je je lay-out ook bewaren als een JPEG die je naar een afdrukcentrale stuurt. Verwen jezelf en je muren eens met een grootformaat afdruk van je favoriete foto. Een mooie afwerking die niet te duur is en geen verdere inlijsting nodig heeft, is het rechtstreeks printen op forex of dibond. Fotolabo whitewall.eu levert topkwaliteit... voor een prijs. Iets goedkoper is Profotonet.nl. Daar haal je een print van 50 cm op 70 cm voor minder dan honderd euro in huis. Zelf werk ik graag met het Belgische Grafimon (www.grafimon.be).

Behalve individuele foto’s afdrukken kan je in Lightroom Classic’s Boekmodule ook heuse fotoboeken maken en sedert enige tijd ook magazines. Die zien eruit als de echte fotomagazines die je in de winkel kan kopen. Lightroom werkt daarvoor samen met Blurb (www.blurb.com). Je kan zelfs automatisch bijschriften die je aan je foto’s toekende in de bibliotheekmodule, onder de foto laten verschijnen. Er is ook ruimte voor extra tekst. Een goede tip is om je in te schrijven op de nieuwsbrief van Blurb: je krijgt dan met de regelmaat van een klok kortingscodes doorgemaild die kunnen oplopen tot 40% voor boeken en 25% voor magazines.


Aan de 101 tips zou ik er één willen toevoegen: stop dit boek in je bagage.
— Johan Depoortere

Vond je deze tip interessant? In ‘101 Tips voor Reisfotografie’ vind je er nog 100 andere! Het boek is vanaf nu verkrijgbaar in een Standard en een Deluxe Edition. De Standard Edition omvat het gedrukte boek (inclusief verzending naar België of Nederland) en kost €32.95 maar 90% van de mensen die het boek vooraf bestellen kiezen voor de Deluxe Edition: voor slechts €17 extra ontvang je namelijk bovenop het gedrukte boek ook nog de PDF ebook versie (t.w.v. €24.95) én een set Nederlandstalige video-tutorials (t.w.v. €49.95) waarin ik je het verhaal en de nabewerking van 10 van mijn favoriete foto’s uit het boek verklap. Tijdelijk kost de Deluxe Edition van ‘101 Tips voor Reisfotografie’ slechts €49.95 i.p.v. €69.95. Inclusief verzending naar België of Nederland.

Heb je extra veel tijd om te lezen deze zomer? Dan is Triple Deluxe iets voor jou: de bundel van de Deluxe Editions van mijn drie boeken: 101 Tips voor Reisfotografie, 101 Tips voor Straatfotografie en Flash! Flitsfotografie op locatie. Samen goed voor meer dan 750 pagina’s leesplezier en meer dan 7 uur video-tutorials. Gedurende juli slechts €99 i.p.v. €189.85.

Hieronder vind je een voorproefje van de layout en de inhoud van het boek!

 

Inbegrepen in de Deluxe Edition is deze Nederlandstalige video-tutorial van maar liefst 195 minuten waarin ik je het verhaal en de nabewerking achter tien van mijn favoriete reisfoto’s uit het boek uit de doeken doe!

 

Liever volledig digitaal?

101 Tips voor Reisfotografie is ook beschikbaar in een Standard - PDF en een Digital Deluxe versie (de PDF én de 10 voor-en-na tutorials).