Lightroom-tip: Zo maak je een achtergrond écht wit

Fotografeer je soms mensen – of producten – op een witte achtergrond? Dan weet je dat het niet altijd makkelijk is om die achtergrond puur wit te krijgen, zonder dat je onderwerp overbelicht wordt. Ik ken veel fotografen die het probleem oplossen in Photoshop, maar dat is omslachtig en tijdrovend. In deze video toon ik je twee manieren om de klus te klaren in Lightroom!

Wil je meer van dit soort tips? Schrijf je dan zeker in voor de Visual Storytelling Conference van dit weekend. De Visual Storytelling Conference is een live online conferentie over fotografie, video en beeldbewerking. Er is maar liefst 80 uur training te volgen, gespreid over drie dagen en twee parallele ‘tracks’. Zelf ben ik van de partij met twee lezingen: eentje over lokale aanpassingen in Lightroom en eentje over flitsfotografie op locatie. Je kan de VSC gratis live volgen maar de beste deal is ongetwijfeld de VIP pas, waar je voor slechts US$99 alle lezingen nog een jaar kan herbekijken en ook nog twee interessante software-pakketten extra krijgt: Luminar AI én de Excire Photo app. Die twee alleen zijn al meer waard dan de prijs van de VIP pas.

De Visual Storytelling Conference

De VIP Pas geeft je 365 dagen toegang om alle lezingen te herbekijken. Bovendien ontvang je nog gratis een licentie voor de Excire Photo App én een licentie voor Luminar AI!

Tijdens het evenement zal je de mogelijkheid krijgen om te opteren voor een VIP-pas. Die optie is voor alle duidelijkheid volledig vrijblijvend en biedt je, behalve replay-links voor alle tutorials nog extra goodies waarover binnenkort meer!