Een Lovegrove portret gedeconstrueerd - deel 3

Dit is het derde en laatste deel in een reeks gastberichten van mijn goede vriend en licht-tovenaar Damien Lovegrove, waarin hij een reeks van zijn favoriete foto’s 'deconstrueert'. Als je deze posts inspirerend vindt, meld je dan zeker aan voor de tweedelige, live online lezing ‘Lovegrove Portraits Deconstructed, part III & IV’ die doorgaat op 26 en 28 januari, telkens van 20 tot 22u. Daar krijg je namelijk nog veel meer van dit fraais te zien en te horen. Tot 21 januari bespaar je maar liefst 40 procent op de ticket-prijs en je krijgt nadien ook een opname om de sessies later opnieuw te bekijken zo vaak je wilt. Dus zelfs als je niet live kan kijken, loont het nog altijd de moeite om je in te schrijven. Hieronder vertelt Damien je zelf wat je mag verwachten!

 
 

Damien in het Wilde Westen

Yesenia-Wild-West-2018-163.jpg

Ik heb deze opname gemaakt met een 250 mm-telelens op f/4 in de hete woestijnwildernis nabij Paige in de VS. Ik verlichtte Yesenia van rechts met een Godox AD600 uitgerust met een reflector van 18 cm. Het deed me plezier om vast te stellen dat de flitser zelfs op een afstand van 100 meter nog aan te sturen was met de zender. Ik plaatste een walkietalkie op de grond achter de rots waar Yesenia staat, zodat ik vanuit mijn camerapositie aanwijzingen kon geven.

Wild West 2017-156.jpg

Ik gebruikte dezelfde Godox AD600 met een 18 cm reflector voor deze opname van Claire in Monument Valley. In beide opnamen heb ik de flitser recht tegenover de zon geplaatst en op vol vermogen gebruikt. Ik vind het geweldig hoe f/4 de achtergrond prachtig onscherp weergeeft, maar toch de verhaallijn van deze 'follow me'-opname ondersteunt.

Damien gebruikt de laatste jaren ook hoofdzakelijk zijn GFX 50S, dus als je interesse hebt in dat systeem, heb je nog een extra reden om te kijken!