Fujifilm of Sony gebruiker? Bespaar 50% op Capture One 12

Goed nieuws voor wie niet van software-abonnementen houdt…

Nogal wat Lightroom gebruikers hebben het niet zo voor het feit dat je - om van de nieuwste updates te kunnen gebruik maken - een abonnement moet nemen. De laatste versie van Lightroom die je nog als een gewone, zogenaamde ‘perpetuele licentie’ kon kopen, is Lightroom 6 en die software is ondertussen al meer dan een jaar oud, en wordt niet meer ondersteund. Meer nog, bepaalde features, zoals de Kaartmodule, werken niet meer.

Het ene Lightroom-alternatief is het andere niet…

Het hoeft dan ook geen verwondering te wekken dat er flink wat alternatieven de kop opsteken: Alien Skin Exposure, Skylum Luminar en On1 Photo Raw om er maar enkele te noemen. Allemaal beweren ze de enige echte Lightroom-killer te zijn, en alhoewel ze allemaal hun verdiensten hebben op bewerkingsvlak, zijn ze qua bestandsbeheersvlak nog mijlen verwijderd van de Catalogus-aanpak van Lightroom.

Capture One… het énige valabele Lightroom alternatief?

Er is volgens mij op dit moment maar één echt sterk vergelijkbaar alternatief voor Lightroom, en dat is Capture One 12. Dit pakket werkt net zoals Lightroom Classic met een centrale database, waarin de bewerkingen opgeslagen worden. Er zijn uitgebreide zoekfuncties, je kan werken met trefwoorden, gewone en slimme verzamelingen en dergelijke meer. En… je kan het pakket niet alleen in een abonnementsformule aanschaffen, maar ook als een gewone, perpetuele licentie.

Daarnaast bestaat Capture One in een aantal versies. De Express-versie is een uitgeklede versie (die het ondermeer zonder lagen moet doen) en soms gratis met bepaalde camera’s gebundeld wordt. Maar het interessantste is uiteraard de Pro versie. Die bestaat in een universele versie, die honderden camera’s van verschillende merken ondersteunt en 349 € kost.

Bespaar 50 procent op de Sony en Fujifilm versie van Capture One 12

UPDATE: ik vernam net dat de actie verlengd is tot 30 april! Doe er je voordeel mee!

Er bestaat echter ook een specifieke Sony en Fujifilm versie (met ondermeer ondersteuning voor de filmsimulaties), die enkel de camera’s van die respectievelijke merken ondersteunt maar in ruil 100 € goedkoper is. Op die Sony en Fujifilm versie geldt tot 31 maart bovendien een spectaculaire deal: je krijgt namelijk 50 procent korting, zodat je slechts 124 € betaalt. Om die korting te genieten kan je onderstaande links gebruiken. Je hebt geen speciale code nodig. Desgewenst kan je ook een aantal Styles (te vergelijken met Lightroom presets) aanschaffen in combinatie met de eigenlijke software.

Mocht je interesse hebben in Capture One en je bent Sony of Fujifilm gebruiker, dan is nu het moment om het pakket aan te schaffen! De korting geldt overigens ook op de abonnementsformule - al is het mij niet duidelijk of het enkel voor het eerste jaar is of permanent…

Capture One of Lightroom Classic?

Die keuze moet iedereen uiteraard voor zichzelf maken, maar feit is dat Capture One 12 een heel uitgebreid en diep programma is dat zeker bij portretfotografen sterk in de smaak valt. Werk je met een Sony of Fujifilm camera, dan is het pakket op dit moment bijzonder voordelig. In de video hieronder overloop ik in 15 minuten een aantal van de sterke punten in vergelijking met Lightroom Classic. Werk je zelf al met het pakket, en heb je nog andere sterke punten, laat die dan zeker weten. Ook de minpunten in vergelijking met Lightroom hoor ik graag van je.

Bespaar 50 procent op Capture One 12 voor Fujifilm.

Bespaar 50 procent op Capture One 12 voor Fujifilm.

Bespaar 50 procent op Capture One 12 voor Sony.

Bespaar 50 procent op Capture One 12 voor Sony.





Disclaimer: bovenstaande links zijn affiliate-links. Indien je Capture One via deze links aanschaft, ontvangt MoreThanWords een vergoeding daarvoor maar die zit inbegrepen in de prijs. Je betaalt dus niets extra. Die vergoeding helpt om de kosten van deze website en het produceren van de vele gratis video-tutorials die je er op aantreft, te dragen.