Photoshop voor Lightroom gebruikers

Maandag 18 november 2019 | 9u30 - 17u | Gent

 
 
Zoveel geleerd op zo weinig tijd
— Els

Lightroom is een geweldig goede raw converter, maar het programma kan natuurlijk niet alles. Voor sommige zaken heb je nu eenmaal een pixel-bewerker zoals Photoshop nodig. Er bestaan tal van Photoshop cursussen, maar ze zijn bijna allemaal gemaakt voor Photoshop-gebruikers die niet met Lightroom werken. En dat is toch een compleet verschillende filosofie. Daarom organiseer ik op maandag 23 september 2019 de vijfde 'Photoshop voor Lightroom gebruikers' workshop. Deze workshop werd compleet vernieuwd met nieuwe voorbeelden en cases dus zelfs als je al een eerdere editie van deze workshop volgde, kan deze nieuwe editie een welkome opfrisser zijn.

Doelgroep

Mensen die al een basiskennis Lightroom hebben en willen weten of en hoe Photoshop in de Lightroom workflow ingepast kan worden: wat doe je beter in het ene pakket en wat beter in het andere? 

Wat komt er aan bod?

De cursus bestaat uit een aantal concrete case-studies van taken waarbij je snellere en betere resultaten in Photoshop kan bekomen dan in Lightroom. De bedoeling van deze hands-on cursus is niet om je een Photoshop expert te maken, maar om je praktische vaardigheden te leren waarmee je concrete beeldbewerkings-uitdagingen die de mogelijkheden van Lightroom overstijgen, de baas kan.

 • Introductie
  Overeenkomsten en verschillen tussen Lightroom en Photoshop

 • Hoe ga je van Lightroom naar Photoshop en terug?
  Wanneer kies je voor Bewerken in, Openen als Slim Object, Openen als lagen en welke bit-diepte en kleurruimte kies je?

 • De Photoshop Interface en werkruimte voor fotografen

 • Photoshop's belangrijkste selectiegereedschappen: van Lasso tot Kleurbereik
  De betere selectiegereedschappen zijn een van de hoofdredenen om als Lightroom-gebruiker naar Photoshop te gaan. Omdat ze in alle andere cases ook terugkomen, stel ik hier de belangrijkste aan je voor.

 • Werken met aanpassingslagen
  Denk aan aanpassingslagen als Lightroom's aanpassingspenseel, maar dan tien keer zo krachtig, zeker in combinatie met de drukgevoelige Wacom-pennen. Aanpassingslagen kan je ondermeer gebruiken voor Doordrukken en tegenhouden als voor precieze lokale kleurcorrecties. Je krijgt van beiden een voorbeeld.

 • Geavanceerde huidretouche in Photoshop (+ gratis Photoshop handeling)

 • Het beste van twee raw-foto's combineren met laagmaskers
  Lagen en laagmaskers zij dé reden om Photoshop te gebruiken: ze laten je toe om zelf combinaties te maken van foto's.

 • Een nieuwe lucht in een foto zetten
  Heb je een saaie grijze lucht in een foto die je wilt vervangen door iets beters? Het kan soms eenvoudiger dan je denkt met de 'Overvloeien als'

 • Een persoon vrijstaand maken met Selecteren en Maskeren
  In deze case introduceer ik je in de wondere wereld van het compositen: personen losmaken uit een achtergrond en ze in een andere achtergrond plakken. Je leert de basis van het Selecteren en Maskeren gereedschap en een paar handige tips om je composite geloofwaardiger te maken.

 • Werken met tekst
  Lightroom kan veel, maar teksten toevoegen is niet de sterkste kant van een programma. In deze case leer je de basics van hoe je tekst aan een foto toevoegt.

 • En nog veel veel meer…
  Aan de hand van korte, concrete case-studies overlopen we nog een aantal andere praktische toepassingen die je als Lightroom gebruiker een extra pijl op je boog zullen geven: het omkleuren van delen van een foto, klonen in perspectief, …

Een techniek die ik vaak gebruik is om op locatie met één flitser toch twee mensen uit te lichten en de beide foto's dan via een laagmasker met elkaar te combineren in Photoshop. In deze cursus leer je hoe je dat doet, en leer je ook andere nuttige toepassingen van laagmaskers, zoals het combineren van verschillende Lightroom-presets tot één foto.

Een techniek die ik vaak gebruik is om op locatie met één flitser toch twee mensen uit te lichten en de beide foto's dan via een laagmasker met elkaar te combineren in Photoshop. In deze cursus leer je hoe je dat doet, en leer je ook andere nuttige toepassingen van laagmaskers, zoals het combineren van verschillende Lightroom-presets tot één foto.

Onmiddellijk praktisch toepasbaar en een algemene, samenhangende uitleg over de hele werking van het programma. Aangenaam gegeven, voldoende tijd voor specifieke vragen zonder de algemene lijn uit het oog te verliezen.
— Geert

Waar en wanneer gaat deze cursus door?

De cursus gaat door op maandag 18 november 2019 van 9u30 tot 17u00 in het vlot bereikbare Bedrijvencentrum De Punt in Gentbrugge bij Gent. Een broodjeslunch is voorzien.

Een ander typisch Photoshop-klusje is huid-retouche. In deze cursus maak je kennis met Frequency separation, de meest professionele manier van huid-retouche.

Een ander typisch Photoshop-klusje is huid-retouche. In deze cursus maak je kennis met Frequency separation, de meest professionele manier van huid-retouche.

Wat kost deze cursus?

De prijs voor deze unieke cursus bedraagt 299 € inclusief BTW en broodjeslunch. Wie inschrijft voor eind oktober geniet maar liefst 100 € korting en betaalt slechts 199 €. Dankzij de vele praktische tips & tricks die je tijdens de cursus zal meekrijgen, win je dat bedrag in geen tijd terug in de vorm van uitgespaarde post-processing tijd of uitgespaarde ergernis omdat je nu weet hoe het wél moet! Snel inschrijven is de boodschap want het aantal deelnemers is beperkt tot acht.

Hoe kan ik inschrijven?

Inschrijven en betalen met kredietkaart kan via onderstaande link: klik op de ADD TO CART knop hieronder en volg de bestelprocedure. Betalen gebeurt bij voorkeur via kredietkaart. Wil je op een andere manier betalen, stuur me dan een berichtje via het contactformulier.

 
 

FAQ

Moet ik een eigen computer meenemen?

Alhoewel je mee zou kunnen volgen op het grote scherm (alles wordt geprojecteerd) zal je pas het onderste uit de kan halen wanneer je je eigen laptop met daarop Lightroom en Photoshop meebrengt. Voor oefenbestanden wordt gezorgd.

Voorwaarden:

Inschrijvingen zijn definitief. Indien u verhinderd bent, kan u steeds iemand uw plaats laten innemen. Inschrijvingen worden niet terugbetaald. 

MoreThanWords behoudt zich het recht voor om de cursus te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen. In dat geval ontvangt u uiteraard een volledige refund.