Gevorderd gebruik van off-camera flash

Fotografen Jürgen Doom en Piet Van den Eynde stellen samen 'Making Light 2: Gevorderd gebruik van Off-Camera Flash' voor: een intensieve en unieke ééndaagse workshop rond flitsfotografie met reportageflitsen los van je Camera.

De workshop gaat door op zaterdag 28 januari, van 9u30 tot 17u30 in Gent.

Deze workshop verweeft theorie en praktijk tot een uniek geheel, die je verder bouwt op je al aanwezige kennis van off camera flash: we werken met meerdere flitsers, die we combineren voor meer kracht of om meer lichtbronnen te hebben. We verkennen de wondere mogelijkheden van high-speed sync actiefotografie. Tenslotte maak je ook even kennis met de volgende stap in off-camera flash: het werken met mobiele flitsers op locatie. Theorie en praktijk worden afgewisseld met elkaar en uiteraard zijn er modellen aanwezig om je flitsend op uit te leven!

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor fotografen die al een basiskennis hebben van het werken met losse flitsers en die hun kennis een (paar) trapje(s) hoger willen brengen. We gaan er bij deze workshop van uit dat je minstens één flits los van je camera kan bedienen, instellen en doen afgaan.

Door wie?

Jürgen Doom is freelance fotograaf en werkt voor diverse opdrachtgevers, gaande van reclame- en mediabureaus, over redacties van tijdschriften tot bedrijven en multinationals. Door zijn praktijkervaring met flitsfotografie op locatie en ervaring met consultancy en lesgeven, verlopen zijn gestructureerde workshops steeds helder en 'to-the-point'. Ze zijn praktijkgericht, begrijpbaar en boeiend voor zowel de beginnende als gevorderde amateur- en beroepsfotograaf.

Piet Van den Eynde is eveneens freelance fotograaf en Adobe Lightroom Certified Expert (CS3). Hij is auteur van het boek 'Lightroom 3 Ontmaskerd' en geeft inleidende en gevorderde workshops rond Adobe Lightroom. Behalve zijn Lightroom, kent Piet ook zijn Speedlights: in 2009 doorkruiste hij Zuid-Oost Azië en India per fiets, gewapend een digitale reflex, een flits en een flitsparaplu. Hij schreef de Engelstalige eBooks 'Making Light' en 'Making Light 2' over werken met losse flitsers.

Praktisch:

Deze intensieve workshop kost 225 € (incl. BTW) en omvat

uitgebreide hand-outs
koffie, frisdranken & versnaperingen
het gebruik van het materiaal (er is demo-materiaal aanwezig van verschillende merken en prijsklassen, zodat je niet op voorhand onbesuisde aankopen moet doen, maar achteraf een geïnformeerde keuze kan maken)
broodjeslunch
vergoeding voor de modellen (voor alle duidelijkheid: het model mag je niet meenemen!)

Het aantal deelnemers is beperkt tot 10 zodat er met twee lesgevers in het praktijkgedeelte voldoende ruimte voor vragen en begeleiding is.

Wat moet je zelf meebrengen?

Je camera + lenzen
Een losse flits, indien je die hebt (anders leen je er gerust een van ons)
De energie om er een boeiende dag lang fotografisch in te vliegen!

De workshop start om 9u30 stipt, ontvangst vanaf 9u15. Details ontvangt u op het moment van inschrijven.

Inschrijven?

Dat kan door het formulier hieronder in te vullen.

[gravityform id=14 name=Inschrijfformulier'Making Light 2: Advanced Off Camera Flash' - zaterdag 28 januari 2012]