NIEUW: Piet Van den Eynde's Creative Profiles Starter Pack

10 Creatieve Profielen voor Adobe Lightroom met honderden mogelijkheden dank zij Lightroom's Hoeveelheid Schuifregelaar. 

 
ProfilesStarterPackBoxShotFinal.jpg
 
Animation.gif

Lightroom Creative Profiles: de nieuwe manier om snel verbluffende looks aan je beelden toe te voegen!

Met vier Lightroom preset packs op mijn actief, die ik momenteel aan het updaten ben voor Lightroom Classic CC, mag je gerust zeggen dat ik een absolute fan van Lightroom Ontwikkelvoorinstellingen (Develop Presets) ben. Met een goeie preset kan je een foto in één klik omtoveren van gewoontjes naar... geweldig!

Maar goede presets kunnen ook complex zijn, en in die ene klik tientallen schuifregelaars van plaats veranderen. Indien je de preset niet zelf gemaakt hebt, is het niet altijd duidelijk wat er allemaal veranderd wordt. Wanneer je een preset toepast op een foto die je al bewerkt hebt, kan het zijn dat het resultaat niet helemaal is zoals verwacht.

Soms kan het effect van een preset ook wat te sterk zijn voor een bepaalde foto. Om het effect te verminderen, zou je dan moeten elke individuele schuifregelaar die de preset veranderde, gaan aanpassen, en dat is vaak onbegonnen werk!

Lightroom's nieuwe Creative Profiles zijn de oplossing!

Creatieve Profielen zijn het antwoord, en daarom durf ik ze gerust de presets van de toekomst te noemen:

  • Ten eerste: wanneer je een profiel toepast, verandert dat de schuifregelaars in Lightroom niet. Je kan een profiel dus toepassen op het einde of net aan het begin van je Lightroom workflow.
  • Ten tweede, en dit is een geweldige feature, hebben Creatieve Profielen een Hoeveelheid (Amount) schuifregelaar. Standaard staat die op 100. Dat past het effect toe zoals de ontwikkelaar van het profiel het bedoeld heeft. Maar je kan de waarde en dus de sterkte aanpassen naar 0. Of 70. Of 65. Of 92. Jij bent de baas! Je hoeft niet meer na te denken over wat er allemaal onder de motorkap gebeurt: gewoon één globale volumeregelaar. En... je kan het effect zelfs opschroeven tot 200: twee keer zo sterk! Zo heeft elk Creatief Profiel eigenlijk 200 verschillende sub-profielen.
De Amount  (Hoeveelheid) Schuifregelaar laat je de sterkte van een Creatief Profiel aanpassen tussen 0 en 200 procent!

De Amount  (Hoeveelheid) Schuifregelaar laat je de sterkte van een Creatief Profiel aanpassen tussen 0 en 200 procent!

Dank zij de Hoeveelheid schuifregelaar zitten er in een pak met 10 profielen, zoals het Creative Profiles Starter Pack, dus eigenlijk honderden verschillende, unieke looks.

Het Creative Profiles Starter Pack: 10 premium handgemaakte Creatieve profielen voor slechts €12,5

Piet Van den Eynde's Creative Profiles Starter Pack is ontwikkeld om te werken met allerlei soorten foto's, zoals je in deze voor- en na's ziet. Dit zijn Creatieve Profielen. De bedoeling is dus allerminst om correcte kleuren af te leveren. Integendeel! Voor deze looks haalde ik mijn inspiratie uit de 'colour grading' van recente televisieseries en films. In deze bundel vind je zes kleurprofielen en vier zwart-wit profielen. In de download vind je ook een PDF handleiding die je haarfijn uitlegt hoe je je nieuwe profielen het makkelijkst installeert - een werkje van slechts een paar minuten.

Hieronder kan je in vijf minuten bekijken hoe profielen werken en hoe ze verschillen van presets. Daaronder vind je een voor-en-na van de look van elk profiel. Elk effect werd bereikt via één enkele klik op het corresponderende profiel! Zo goed zijn deze profielen! Sleep de scheidingslijn naar rechts om de originele foto te zien, sleep hem naar links om het effect van het profiel te zien. En weet dat je dus - via de Hoeveelheid schuifregelaar - ook om het even welke versie tussenin kan maken!

Werkt ook met Photoshop of Adobe Camera Raw!

Nog een geweldige feature van deze profielen is dat ze niet alleen werken in Lightroom Classic CC (en de nieuwe, cloud-based Lightroom CC) maar ook in Adobe Camera Raw en zelfs in Photoshop zelf, via het Adobe Camera Raw filter. In de video toon ik je zelfs hoe je het effect van een profiel - dat normaal altijd globaal is - ook lokaal kan toepassen via Photoshop!

Moody Browns. Ik houd van warme tinten. Moody Browns geeft een warme, golden light look aan je foto's.

Faded Colours. Dit profiel geeft een matte, vintage look aan je foto's.

Dark Colour Pop. Dit profiel voegt wat punch toe aan de schaduwen en de donkere kleuren in je foto's. Werkt geweldig goed bij fashion-shoots.

Fashionably Desaturated. Ook een klassieker bij modebeelden. Geeft je foto's die populaire, licht gedesatureerde look. Ook getest op Indische sadhu's .-)

Noah. Eén van mijn favoriete Creatieve Profielen met een heel specifieke stijl:  een beetje cyaan kleurzweem, gemixt met wat Helderheid op een bedje van Gesplitste Tinten en afgewerkt met een toefje negatieve Verzadiging. Toen ik dit profiel maakte, vond ik het zo leuk dat ik het genoemd heb naar mijn ondertussen vijf jaar oude zoontje!

New Glasses Ultra. Dit profiel gebruikt ondermeer een royale dosis Clarity (Helderheid) om je foto's een driedimensionele uitstraling te geven.

BW Documentary. Dit profiel werd ooit ontwikkeld voor straat- en documentaire fotografie maar zoals je kan zien voelt het zich ook perfect in zijn element bij modellen zoals deze Rosalinde van www.rosalindekikstra.com

BW Crunchy Contrast. De naam zegt het al: dit profiel geeft je beelden een knapperige, contrastrijke look. Het voegt ook een beetje warmte aan de schaduwen in de foto toe. Trouwens, de man die zijn BMX als een stoel gebruikt is Barre van www.barrebmx.com.

BW Punch. Dit profiel geeft je foto's een punchy, zwart-witte look met diepe zwarten en rijke contrasten en structuren.

BW Helmut. Indien je zoals ik houd van donkere, contrastrijke zwart-witten, dan zal Helmut je niet ontgoochelen!

Betalen kan je met Visa, Mastercard, Paypal, iDeal (via Sofort), Belgische web-banking (via Sofort) en zelfs overschrijving vooraf!