NIEUW: Piet Van den Eynde's Creative Profiles Starter Pack

10 Creatieve Profielen voor Adobe Lightroom. Honderden mogelijkheden met de nieuwe Hoeveelheid Schuifregelaar. 

 
ProfilesStarterPackBoxShotFinal.jpg
 
 
Animation.gif
 

Lightroom Creative Profiles: de nieuwe manier om snel verbluffende looks aan je beelden toe te voegen!

Met vier Lightroom preset packs op mijn actief mag je gerust zeggen dat ik een absolute fan ben van presets (Ontwikkelvoorinstellingen in mooi Nederlands). Een goeie preset kan je foto's in één klik omtoveren van gewoontjes naar... geweldig!

Maar goede presets zijn meestal ook complex, omdat die ene klik soms tientallen regelaars verschuift. Indien je de preset niet zelf gemaakt hebt, is het niet altijd duidelijk wat er allemaal veranderd wordt. Pas je zo'n preset toe op een al bewerkte foto, dan is het resultaat soms niet zoals verwacht.

Soms is een preset ook net wat te sterk voor een bepaalde foto. Je moet dan elke individuele schuifregelaar die de preset veranderde, terug gaan schroeven en dat is vaak onbegonnen werk!

Lightroom's nieuwe Creative Profiles zijn de oplossing!

Creatieve Profielen zijn de presets van de toekomst
— Yours truly :-)

Creatieve Profielen zijn het antwoord, en daarom durf ik ze gerust de presets van de toekomst te noemen:

  • Ten eerste: een profiel verandert in tegenstelling tot een preset geen schuifregelaars. Je kan een profiel dus toepassen op het einde of net aan het begin van je Lightroom workflow, bovenop reeds bestaande bewerkingen.
  • Ten tweede, en dit is een geweldige feature, hebben Creatieve Profielen een Hoeveelheid (Amount) schuifregelaar die fungeert als een globale volumeregelaar. De standaardwaarde is 100 en past het effect toe zoals de maker het bedoeld heeft. Vind je dat iets teveel van het goede, dan kan je de sterkte aanpassen naar pakweg 35. Of 70. Of 92. Jij bent de baas en je hoeft je het hoofd niet meer te breken over wat er allemaal onder de motorkap gebeurt. Je hebt gewoon één globale volumeregelaar. En... je kan het effect zelfs opschroeven tot 200: twee keer zo sterk! Zo heeft elk Creatief Profiel eigenlijk 200 verschillende sub-profielen.
Met de Amount  (Hoeveelheid) Schuifregelaar kan je de sterkte van een Creatief Profiel aanpassen tussen 0 en 200 procent!

Met de Amount  (Hoeveelheid) Schuifregelaar kan je de sterkte van een Creatief Profiel aanpassen tussen 0 en 200 procent!

Dank zij de Amount schuifregelaar zitten er in een pack met 10 Creatieve Profielen, zoals Piet's Creative Profiles Starter Pack dus eigenlijk honderden verschillende, unieke looks.

Het Creative Profiles Starter Pack: 10 premium handgemaakte Creatieve profielen voor slechts €12,50

Piet Van den Eynde's Creative Profiles Starter Pack werkt met zowel met landschappen, cityscapes als portretten. Dit zijn Creatieve Profielen. De bedoeling is dus allerminst om correcte kleuren af te leveren. Integendeel! Voor deze looks haalde ik mijn inspiratie uit de colour grading van recente televisieseries en langspeelfilms. In dit pack vind je zes kleurprofielen en vier zwart-wit profielen. In de download vind je ook een PDF handleiding die je haarfijn uitlegt hoe je je nieuwe profielen het makkelijkst installeert - een werkje van slechts een paar minuten.

Hieronder leg ik je nog eens in vijf minuten uit hoe Creatieve Profielen werken en hoe ze verschillen van presets. Daaronder vind je een voor-en-na van elk profiel. Elke look werd bereikt via één enkele klik op het corresponderende profiel! Zo goed zijn deze profielen! Sleep de scheidingslijn naar rechts om de originele foto te zien, sleep hem naar links om het effect van het profiel te zien. En weet dat je dus - via die handige Hoeveelheid schuifregelaar - ook om het even welke versie tussen origineel en bewerkte foto kan maken!

Werkt ook met Photoshop of Adobe Camera Raw!

Nog een geweldige feature van Creative Profielen is dat ze ook werken in Adobe Camera Raw en zelfs in Photoshop zelf, via het Adobe Camera Raw filter. Aan het einde van de video toon ik je bovendien hoe je het effect van een Creatief Profiel - dat normaal altijd globaal is - in Photoshop ook lokaal kan toepassen!

Deze Creative Profiles geven mijn foto’s een flinke boost.
— Michel D.
 
 
Werken met profielen vind ik fijner dan met presets.
— Hans A.
Alles werkt en is fantastisch!
— John R.
 

Moody Browns. Ik houd van warme tinten. Moody Browns geeft een warme, golden light look aan je foto's.

Faded Colours. Dit profiel geeft een matte, vintage look aan je foto's.

Dark Colour Pop. Dit profiel voegt wat punch toe aan de schaduwen en de donkere kleuren in je foto's. Werkt geweldig goed bij fashion-shoots.

Fashionably Desaturated. Ook een klassieker bij modebeelden. Geeft je foto's die populaire, licht gedesatureerde look. Ook getest op Indische sadhu's .-)

Noah. Eén van mijn favoriete Creatieve Profielen met een heel specifieke stijl:  een beetje cyaan kleurzweem, gemixt met wat Helderheid op een bedje van Gesplitste Tinten en afgewerkt met een toefje negatieve Verzadiging. Toen ik dit profiel maakte, vond ik het zo leuk dat ik het genoemd heb naar mijn ondertussen vijf jaar oude zoontje!

New Glasses Ultra. Dit profiel gebruikt ondermeer een royale dosis Clarity (Helderheid) om je foto's een driedimensionele uitstraling te geven.

BW Documentary. Dit profiel werd ooit ontwikkeld voor straat- en documentaire fotografie maar zoals je kan zien voelt het zich ook perfect in zijn element bij modellen zoals deze Rosalinde van www.rosalindekikstra.com

BW Crunchy Contrast. De naam zegt het al: dit profiel geeft je beelden een knapperige, contrastrijke look. Het voegt ook een beetje warmte aan de schaduwen in de foto toe. Trouwens, de man die zijn BMX als een stoel gebruikt is Barre van www.barrebmx.com.

BW Punch. Dit profiel geeft je foto's een punchy, zwart-witte look met diepe zwarten en rijke contrasten en structuren.

BW Helmut. Indien je zoals ik houd van donkere, contrastrijke zwart-witten, dan zal Helmut je niet ontgoochelen!

Betalen kan je met Visa, Mastercard, Paypal, iDeal (via Sofort), Belgische web-banking (via Sofort) en zelfs overschrijving vooraf!