Video training

Dramatisch zwart-wit met Aurora HDR 2019 en Lightroom

De 5DayDeal eindigt onherroepelijk in…

Zoals al vermeld in de blogpost van gisteren, is één van de interessante onderdelen van de 5DayDeal van dit jaar het feit dat er een licentie bij zit voor Skylum’s Aurora HDR 2019. Ik vertelde je gisteren al dat ik HDR graag gebruik om dramatische zwart-witten te maken in combinatie met Lightroom. In deze korte video van 8 minuten geef ik je een voorbeeldje en licht ik ook een tip van de sluier van wat Aurora HDR nog allemaal in zijn mars heeft…

Downloaded this great package today, and I honestly can’t wait to get started. I was looking for some high-quality content to move from intermediate Lightroom user to the next level, and I found that in this bundle.
I was also surprised by the good content that is lifting up my act when it comes to drone footage, so really appreciate to find that in the total bundle. Already looking forward to next year’s bundle!
— Marcel van de Gender (België, over de 2018 editie van de bundel)

Een nieuwe dag, een nieuwe video uit mijn ‘Photoshop for Lightroom Users’ cursus

PS for LR Users Boxshot.png

Ondertussen weet je wellicht dat ook deze kakelverse, zeven uur durende cursus deel uitmaakt van de basis-bundel van de 5DayDeal! Deze cursus omvat 25 case-studies met oefenbestanden over wanneer en hoe je als Lightroom-gebruiker naar Photoshop gaat en terug. Zoals beloofd krijg je tot het einde van de 5DayDeal elke dag een voorproefje van die cursus te zien. Deze keer gaat het over het combineren van verschillende Lightroom-presets op verschillende delen van een foto via Photoshop. Onder deze nieuwe video vind je ook nog de vorige video’s over hoe je kan klonen in perspectief en over Content Aware Fill.

Heb je iets geleerd? Bedenk dan wat je kan leren van de volledige, 7 uur durende cursus én van alle andere cursussen in de 2019 editie van de 5DayDeal!

Extra bonus! Koop de 5 Day Deal via mijn link en ontvang één van de onderstaande producten helemaal gratis:

Als bedankje omdat je de 5DayDeal (en dus ook mijn nieuwe cursus) via mijn affiliate-link aanschaft, heb ik nog een extra cadeautje voor je: uit onderstaande reeks mag je ééntje kiezen! Wat dacht je van één van mijn twee texture packs, één van mijn twee Creative Profiles packs voor Lightroom Classic, een preset pack voor Lightroom of een volledige Lightroom introductiecursus? Eens je de bundel aangeschaft hebt via deze link, vind je hier de informatie om de bonus van je keuze te claimen. Belangrijk: zoek dus niet naar die bonus tijdens het afrekenen op de 5DayDeal site: deze bonus is een extraatje van mij persoonlijk en de levering daarvan wordt ook door mij afgehandeld, via dit formulier!

*: + BTW voor inwoners van Europa. Indien je een BTW-nummer hebt, kan je dat tijdens de checkout-procedure ingeven en dan kan je BTW-vrij aankopen.

Affliate disclaimer: de links in deze blogpost zijn affiliate links. Wanneer je deze links gebruikt, ontvangt MoreThanWords een vergoeding. Deze vergoeding wordt integraal betaald door de organisator van de bundel, 5DayDeal. Deze vergoeding kost jou dus niets extra. Integendeel, wanneer je mijn affliate link gebruikt ontvang je nog een extra bonus die je niet zou hebben wanneer je rechtstreeks zou kopen.

Mijn persoonlijke 5DayDeal top-5 en een nieuwe video-preview

De 5DayDeal eindigt onherroepelijk in…

Mijn persoonlijke top-5

Er zit zoveel materiaal in de nieuwe editie van de 5DayDeal, die jaarlijks nieuwe bundel met foto-training en andere fotografische tools zoals presets en dergelijke, dat je door de bomen het bos bijna niet meer ziet. In een eerdere blogpost had ik het al over het volledige aanbod, in deze blogpost wil ik wat dieper ingaan op mijn persoonlijke top-5!

  1. Aurora HDR 2019

Aurora HDR 2019 is van dezelfde makers als Luminar en is een van de beste - zoniet het beste HDR softwarepakket op de markt vandaag. Wie denkt dat HDR software alleen maar dient om van die overdreven, cartooneske grungy bewerkingen te maken, heeft het mis. Dat kan je natuurlijk wel, maar HDR software wordt evenzeer gebruikt door landschaps- en architectuurfotografen. Iets wat minder mensen weten, is dat je het ook kan gebruiken om geweldig sterke zwart-witten te maken, al dan niet in combinatie met Lightroom of Photoshop. Aurora HDR 2019 kost normaal 99 €. Nu krijg je het samen met alle andere tools in de 5DayDeal voor minder dan die prijs :-) Aurora HDR 2019 maakt deel uit van de basis Photography Bundle van $89*.

AuroraHDR.png

2. Serge Ramelli’s Fine Art Photography Masterclass

Ramelli.jpg

Serge Ramelli is een beetje een fenomeen. Deze Fransman-met-het-charmante-Engelse-accent heeft over de laatste jaren een heus Lightroom-training imperium opgebouwd. 500.000 YouTube volgers? Ik kan er maar van dromen! Over het algemeen vind ik zijn bewerkingen er soms net ietsje over – en komende van mij wil dat al wat zeggen – maar zoals de Fransen zeggen ‘Qui peut le plus, peut le moins’. De Lightroom tutorials in zijn Fine Art Photography Masterclass zijn behoorlijk geavanceerd en tonen je vaak verrassende toepassingen van bepaalde Lightroom-gereedschappen. Hij heeft ondermeer een hele leuke ‘day to night’ tutorial waarin hij een foto die overdag genomen werd, omvormt tot een nachttafereel. Deze tutorial kost normaal $147. Nu zit hij voor $89 samen met al de rest in de 5DayDeal.

3. Getting Started with Photoshop and Adobe Camera Raw

Blake Rudis van f/64 Academy is een grote meneer wanneer het op Photoshop-training aankomt. Hij heeft ook een aantal Photoshop panelen op zijn naam staan die heel populair zijn bij landschapsfotografen. In deze cursus gaat hij heel diep in op Adobe Camera Raw - omdat nu eenmaal niet iedereen met Lightroom werkt :-) Hoe diep? Wel… Ikzelf heb alvast méér dan één ding bijgeleerd, en ik zit nog maar halverwege de cursus. Dat zou je toch al wat moeten zeggen…

4. The Artist door Joel Grimes

Joel’s signature light setup: twee strip lights en een beauty dish in butterfly light opstelling.

Joel’s signature light setup: twee strip lights en een beauty dish in butterfly light opstelling.

‘Hé, ik heb u herkend, ik heb al uw platen!’ Mijn Belgische generatiegenoten herkennen misschien deze quote uit een van de Urbanus-sketches – we worden oud :-) Maar even serieus… Ik denk dat ik zowat alle tutorials van Joel Grimes heb. Dat ik in mijn fotografie meer aandacht ben gaan besteden aan het werken met contourlicht en striplights, heb ik aan Joel te danken. In de 5DayDeal zit zijn ‘The Artist’ cursus. Dit is geen echte hands-on tutorial, maar eerder een motiverende, bijna filosofische cursus over hoe je steeds beter kan worden in je fotografie. De cursus is doorspekt met voorbeelden van Joel’s werk. Tussen de vele meer praktisch gerichte cursussen is deze cursus een welkome, motiverende afwisseling. Joel heeft het in deze cursus ook over het overkomen van je beperkingen als fotograaf. En hij kan het weten. Want hij is kleurenblind! Deze cursus verkoopt Joel normaal voor $179. Nu zit hij in de bundel, samen met nog meer dan 70 uur andere tutorials, voor slechts $89.

5. Complete Posing workshop van SLR Lounge

Posing.png

Ken je dat? Tijdens een workshop of een beurs fotografeer je meestal professionele modellen, die per klik van de camera vlot een andere pose aannemen. En dan probeer je je pas opgedane vaardigheden uit op de zoon of dochter van de buren – of erger nog, je eigen kinderen – en dan loopt het allemaal niet zo vlot. Poseren is een van de meest onderschatte vaardigheden in de fotografie. Echt goede modellen doen er jaren over om die natuurlijke uitstraling te krijgen. Maar… als fotograaf kan je je onderwerpen wel een handje helpen. In de ‘Complete Posing Workshop’ van SLR Lounge word je overladen met ideeën en technieken om ook de meest houterige kwast toch een beetje natuurlijk op foto te toveren. Een eye-opener van een cursus, ook voor mij! Het leuke aan de cursus is dat hij deels live gefilmd is en dat het publiek bestaande uit amateurfotografen de foto’s maakt, terwijl de lesgever aanwijzingen geeft. Zo leer je ook uit de fouten die gemaakt worden.

Mijn favorieten uit de Charity Bundle en de Pro Bundle

De 5DayDeal basisbundel kost dus $89, maar tijdens de checkout procedure kan je nog twee kleinere bundels aanschaffen: de Charity Bundle en de Pro Bundle, voor respectievelijk 24 en 39 dollar extra. Het hangt uiteraard van je budget af, maar ook hier zitten er een paar mooie pareltjes bij. Ik haal er uit elke bundel eentje:

CharityBonusContents.jpg
ProBundleContents.jpg
I purchased the 5DayDeal 2 years ago. Zero regret. This one sounds even better. These packages hold extreme value and they also contribute to a very worthy cause. Such high profile contributors ensure that the quality of product and software is top notch. I can highly recommend these pacakages to anyone looking to lift their game.
— Philip Weary

The Beginner’s guide to Photoshop (onderdeel van de Charity Bundle)

Naast mijn eigen Photoshop for Lightroom Users cursus zit er nóg een Photoshop cursus in de 5DayDeal, maar niet in het basispakket maar in de Charity Bundle. Als één van je doelen is om Photoshop te leren, dan raad ik je die Charity Bundle echt wel aan. Deze cursus is namelijk van Phlearn, een autoriteit op het gebied van Photoshop cursussen. Als je deze cursus en de mijne beiden uitgekeken hebt, dan zal Photoshop voor jou nog weinig geheimen hebben!

Phlearn.png

Beverage Photography and Retouching with Rob Grimm (onderdeel van de Pro Bundle)

FoodBeverage.png

In deze heel mooi gefilmde tutorial krijg je een aantal voorbeelden te zien van de voorbereiding, lichtopstelling, opname en nabewerking van het fotograferen van dranken, een van de moeilijkste vormen van product- en studiofotografie. Deze tutorial kost normaal $99, nu zit hij samen met nog ander moois in de optionele Pro Bundle die je bij de basis Photography bundle van $89 kan aanschaffen.

Bekijk gratis twee video’s uit mijn ‘Photoshop for Lightroom Users’

PS for LR Users Boxshot.png

Uit bescheidenheid heb ik mijn eigen ‘Photoshop for Lightroom users’ cursus niet bij de top-5 gezet :-) Maar ondertussen weet je wellicht dat ook deze kakelverse, zeven uur durende cursus deel uitmaakt van de basis-bundel van de 5DayDeal! Deze cursus omvat 25 case-studies met oefenbestanden over wanneer en hoe je als Lightroom-gebruiker naar Photoshop gaat en terug. Zoals beloofd krijg je tot het einde van de 5DayDeal elke dag een voorproefje van die cursus te zien. En omdat het morgen zondag is en ik je dan geen emails wil versturen, gooi ik de video van zondag meteen ook nu online! Dubbel kijkplezier ;-) De eerste video gaat over hoe je in Photoshop kan klonen… in perspectief! Dat doe je met het geweldige Vanishing Point Filter. De tweede gaat over Content Aware Fill, ook een van die dingetjes waar ik regelmatig van Lightroom naar Photoshop voor ga…

Heb je iets geleerd? Bedenk dan wat je kan leren van de volledige, 7 uur durende cursus én van alle andere cursussen in de 2019 editie van de 5DayDeal!

Extra bonus! Koop de 5 Day Deal via mijn link en ontvang één van de onderstaande producten helemaal gratis:

Als bedankje omdat je de 5DayDeal (en dus ook mijn nieuwe cursus) via mijn affiliate-link aanschaft, heb ik nog een extra cadeautje voor je: uit onderstaande reeks mag je ééntje kiezen! Wat dacht je van één van mijn twee texture packs, één van mijn twee Creative Profiles packs voor Lightroom Classic, een preset pack voor Lightroom of een volledige Lightroom introductiecursus? Eens je de bundel aangeschaft hebt via deze link, vind je hier de informatie om de bonus van je keuze te claimen. Belangrijk: zoek dus niet naar die bonus tijdens het afrekenen op de 5DayDeal site: deze bonus is een extraatje van mij persoonlijk en de levering daarvan wordt ook door mij afgehandeld, via dit formulier!

*: + BTW voor inwoners van Europa. Indien je een BTW-nummer hebt, kan je dat tijdens de checkout-procedure ingeven en dan kan je BTW-vrij aankopen.

Affliate disclaimer: de links in deze blogpost zijn affiliate links. Wanneer je deze links gebruikt, ontvangt MoreThanWords een vergoeding. Deze vergoeding wordt integraal betaald door de organisator van de bundel, 5DayDeal. Deze vergoeding kost jou dus niets extra. Integendeel, wanneer je mijn affliate link gebruikt ontvang je nog een extra bonus die je niet zou hebben wanneer je rechtstreeks zou kopen.