Nieuw: ‘101 Tips voor Straatfotografie’

Bestel nu je eigen exemplaar van het nieuwste boek van Willem Wernsen en Piet Van den Eynde: ‘101 Tips voor Straatfotografie’

NIEUW: 101 Tips voor Straatfotografie is nu ook als PDF ebook verkrijgbaar, in een Standard versie en een ‘Digital Deluxe’ versie, waarbij je ook mijn set van 10 Creative Street Profiles en meer dan drie uur video-tutorials ontvangt. Meer info over de inhoud van de Deluxe versie vind je verder op deze pagina.

 
 
 

Liever het gedrukte boek met gratis verzending? Lees dan gewoon verder!

‘In de traditie van Henri Cartier-Bresson en Ed van der Elsken is Willem Wernsen misschien wel de beste mentor die je je kan wensen als straatfotografie je ding is of als je je er verder in ontwikkelen wilt. Warm aanbevolen!’
— Dirk Verwoerd
Cover.png

101 Tips voor Straatfotografie bevat meer dan 230 bladzijden tips, technieken en advies voor beginnende en meer gevorderde straatfotografen. In dit langverwachte boek deelt straatfotograaf Willem Wernsen i.s.m. Piet Van den Eynde meer dan 40 jaar ervaring via praktische, onmiddellijk toepasbare tips die je straatfotografie een flinke boost zullen geven.

Hoe benader je mensen? Welk materiaal gebruik je? Zijn prime lenzen echt zoveel beter? Je leest er alles over in ‘101 Tips voor Straatfotografie’. Benieuwd naar hoe het eruit ziet? Het filmpje hieronder bladert alvast even virtueel door het boek.

Bestel nu je exemplaar van het gedrukte boek. Verzending is gratis!

 
 
101 Tips voor Straatfotografie - Deluxe
59.95 117.80
Quantity:
Buy Now
 
101 Tips voor Straatfotografie - Ultimate
159.95 199.95
Quantity:
Buy Now
 

Hieronder lees je waarom meer dan twee derde van de lezers de Deluxe Edition koopt. Voor slechts € 27 extra ontvang je immers tal van interessante extra’s die je straatfotografie nog een grotere boost zullen geven!

Cover.png

Inbegrepen bij de ‘Deluxe Edition’:

✔︎ de gedrukte versie van het boek ‘101 Tips voor Straatfotografie’

✔︎ de ebook-versie van ‘101 Tips voor Straatfotografie’

✔︎ drie video-tutorials (samen méér dan 1 uur) met extra tips en technieken over zwart-wit conversie

✔︎ 10 ‘Creative Street Profiles’ voor Lightroom Classic CC: straatwaardig zwart-wit in één klik!

 

Betalen kan op twee manieren:

1) Betalen met kredietkaart (beveiligde verbinding)
Klik hierboven op de
Buy Now knop van de formule van je keuze, vul het bestelformulier in en klik onderaan het bestelformulier nogmaals op de Buy Now knop om je kredietkaartgegevens in te vullen. Indien je bestelling succesvol afgerond is, ontvang je een bevestigingsmail van no-reply@squarespace.info. Check even je spamfilter indien je deze email niet ontvangt. Vanaf begin mei mag je de gekozen bundel dan in de brievenbus verwachten. Ook de extra digitale content ontvang je dan. Indien je de bevestigingsmail niet ontvangen hebt, betekent dat dat je bestelling niet gelukt is. Contacteer ons in dat geval.

2) Betalen via Ideal, Bancontact, PayPal, Belfius en KBC Homebanking (beveiligde verbinding)
Geen kredietkaart? Geen probleem! Gebruik deze link om te betalen via Ideal, Bancontact, Paypal, Belfius of KBC Homebanking.

inbegrepen in de Deluxe en de Ultimate Edition: bewerk je straatfoto’s in één klik met mijn nieuwe Lightroom Creative Street Profiles

CreativeStreetProfilesMockup-Final.png

Mijn nieuwste ‘Creative Street Profiles Pack’…

✔︎ inbegrepen in de Deluxe en Ultimate Edition van ‘101 Tips voor Straatfotografie’ (normale waarde € 19.95)

✔︎ Converteer je straatfoto’s naar pakkend zwart-wit met één druk op de knop

✔︎ 10 Zwart-Wit Creative Profiles voor Lightroom Classic CC, Lightroom CC en Photoshop CC

✔︎ Honderden variaties via Lightroom’s ‘Amount’ schuifregelaar: bepaal zelf de sterkte van het effect

 
 
 

Bewerkt met één klik op één van de tien nieuwe Creative Street Profiles die je bij aanschaf van het Deluxe of Ultimate pakket ontvangt bovenop het boek en de tutorial video’s. Foto © Willem Wernsen.

 

Foto van Willem Gemaakt door Hans Franz..jpg

Over Willem Wernsen…

In een tijdperk waar iedereen die al eens met een camera op straat heeft lopen zwaaien, zichzelf tot 'straatfotograaf' uitroept, is de Nederlander Willem Wernsen een welkome uitzondering. Voor Willem is de straat en het sociaal weefsel in de huizen rond die straat al veertig jaar zijn werkterrein en de mens zijn fotografisch studie-object. Willem is al een paar decennia straatfotograaf, lang voor die term gemeengoed werd. Of het nu met zijn twee-ogige Rolleiflex is of met zijn Fujifilm X-T2, hij vangt de condition humaine in vierkant zwart-wit zoals weinig anderen. Dat resulteerde al in drie fantastische fotoboeken: de uitverkochte Beautiful People en Timeless en het recente Behind the Great Wall. Daarnaast schreef Willem ook een didactisch Engelstalig eBook 'On Street Photography'. Zijn nieuwste boek ‘101 Tips voor Straatfotografie’ schreef hij samen met Piet Van den Eynde. Dit boek is een hybride boek. Aan de ene kant - letterlijk - bundelt het boek meer dan honderd van Willem’s meest iconische foto’s. Aan de andere kant vinden beginnende en meer gevorderde straatfotografen praktische tips en inzichten die Willem in de voorbije veertig jaar vergaarde.

Foto © Hans Franz.

‘Als je fotografeert met je hart, is ook de kijker ontroerd.’
— Willem Wernsen

Inhoudsopgave: wat valt er allemaal te lezen in ‘101 Tips voor Straatfotografie’?

 
 

In de acht hoofdstukken van het boek ‘101 Tips voor Straatfotografie’
komen volgende thema’s aan bod:

‘Ik heb het helemaal uit. Laat je niet verleiden door de titel, dit is niet zomaar een boek met tips, het gaat veel dieper! Het is niet enkel praktisch maar toont ook aan wat een mens kan bezielen om het leven vast te leggen in beelden, beelden die dan weer meer menselijke verhalen zijn. Heel boeiend hoe de fotografen hun onderwerpen, letterlijk en figuurlijk, benaderen. En op de koop krijg je er een prachtig fotoboek bij! Proficiat mannen!’
— Joost

De Deluxe Edition: de meest populaire editie van ‘101 Tips voor Straatfotografie’

Het boek is beschikbaar in drie versies, waarvan de Deluxe Edition de meest populaire is. Bovenop een door Willem gesigneerd exemplaar van het gedrukte boek ontvang je daar immers nog de PDF ebook versie, 3 tutorials én mijn gloednieuwe, nog niet apart verkrijgbare set van 10 Creative Black & White Street Profiles voor Lightroom Classic, CC en Photoshop.

 
101 Tips voor Straatfotografie - Deluxe
59.95 117.80
Quantity:
Buy Now
 

Scroll verder naar beneden om meer te vernemen over de Standard Edition en de Ultimate Edition.

Voor de échte straatfotografie-liefhebber is er tenslotte de ‘Ultimate Edition’. Bovenop alle goodies van de Deluxe Edition ontvang je daar ook nog een A2 print naar keuze * op Premium Luster papier! Zo’n print alleen kost normaal meer dan de hele bundel.

 
‘Het boek is echt een aanrader. Duidelijke tips en prachtig fotowerk.’
— Rinko

Standard, Deluxe of Ultimate: de drie formules naast elkaar.

‘101 Tips voor Straatfotografie’ is nu op voorraad. Er zijn drie verschillende formules.

  1. Standard Edition (€ 32.95). Hiermee haal je het gedrukte, 236 pagina’s tellende boek in huis (gratis verzending naar België of Nederland).

  2. Deluxe Edition (€ 59.95). Dit is de meest populaire optie. Voor slechts € 27 extra krijg je bovenop de inhoud van de Standard Edition nog…

    • De PDF ebook versie van het boek (handig om op je telefoon of tablet nog snel wat inspiratie op te doen wanneer je aan het fotograferen bent), t.w.v. € 24.95

    • 3 exclusieve video-tutorials t.w.v. t.w.v. € 39.95: een bespreking door Willem van een aantal foto’s die in het boek voorkomen + een tutorial over hoe Willem zijn foto’s naar zwart-wit omzet + een tutorial over zwart-wit omzetting met profielen in Lightroom en Photoshop

    • een nog niet eerder verschenen set van 10 ‘Lightroom Street Profiles’: tien Creatieve Zwart-Wit Profielen om in Lightroom razendsnel je foto’s om te zetten naar pakkend zwart-wit t.w.v. € 19.95. Elders op deze pagina vind je er nog een voorbeeld van.

  3. Ultimate Edition (€ 159.95). Bovenop alle goodies van de Deluxe Edition krijg je hier ook nog een A2 Fine Art Print op Premium Lustre Paper thuisgestuurd (keuze uit vijf verschillende foto’s, zie onderaan deze pagina).

Betaal via kredietkaart, Bancontact, iDeal, Belfius of KBC Homebanking of PayPal

Betalen kan op twee manieren:

1) Betalen met kredietkaart (beveiligde verbinding)
Klik hieronder op de Buy Now knop van de formule van je keuze, vul het bestelformulier in en klik onderaan het bestelformulier nogmaals op de Buy Now knop om je kredietkaartgegevens in te vullen. Indien je bestelling succesvol afgerond is, ontvang je een bevestigingsmail van no-reply@squarespace.info. Check even je spamfilter indien je deze email niet ontvangt. Vanaf begin mei mag je de gekozen bundel dan in de brievenbus verwachten. Ook de extra digitale content ontvang je dan. Indien je de bevestigingsmail niet ontvangen hebt, betekent dat dat je bestelling niet gelukt is. Contacteer ons in dat geval.

2) Betalen via Ideal, Bancontact, PayPal, Belfius en KBC Homebanking (beveiligde verbinding)
Geen kredietkaart? Geen probleem! Gebruik deze link om te betalen via Ideal, Bancontact, Paypal, Belfius of KBC Homebanking.

 
 
101 Tips voor Straatfotografie - Deluxe
59.95 117.80
Quantity:
Buy Now
 
101 Tips voor Straatfotografie - Ultimate
159.95 199.95
Quantity:
Buy Now

Wat anderen zeggen over ‘101 Tips voor Straatfotografie’

‘De tips die Piet en Willem in dit boek hebben verzameld zijn een schatkamer aan praktijkervaring waaruit zowel de beroeps als de amateur kan putten.’
— Johan Depoortere
‘Jammer dat dit boek nog niet bestond toen ik begon te fotograferen. Maar zelfs nu, na 50 jaar, ontdek ik nog hele handige tips.’
— Bert Verhoeff
 
Bar.007.Web.jpg
 
‘Nu al genoten van het ‘plaatjes’ kijken, oude bekende en nieuwelingen gezien. De complimenten aan jullie als fotografen en schrijvers voor de opzet en uitvoering van het geheel. (...) Het boek zal, voor het op de plank belandt, geruime tijd op mijn leesplekken rondzwerven, om het steeds opnieuw ter hand te nemen!’
— Roel
‘Uiteraard is het een boek gericht naar één doelgroep, de straatfotograaf, dat staat al duidelijk in de titel. Maar dit boek gaat veel verder. Het richt zich naar elke fotograaf, ongeacht zijn interesse. In dit boek wordt beschreven waar het om gaat, wat van belang is in een beeld. Het boek staat bij mij niet in de boekenkast, maar ligt hier voor me op de salontafel. Ik ga dit nog regelmatig zal vast nemen.’
— Paul Baelemans
‘The key to conquer the fear for the street…’
— Kurt C.

Hieronder vind je een korte documentaire (10 minuten) over het werk van Willem Wernsen en de Belgische fotografe Lieve De Bleeckere.

 
 

(*) Wie opteert voor de Ultimate-formule met de A2 Fine Art Print heeft keuze uit de onderstaande foto’s. Het papierformaat is A2. Afhankelijk van de gekozen verhouding van de foto en of er al dan niet witte randjes gewenst zijn, zal het effectieve foto-oppervlak uiteraard iets kleiner zijn.

 
 
‘Ikzelf vind het een heerlijk boek, duidelijk geschreven en het leest op een lekkere luchtige manier. De verdeling tekst/beeld vind ik ook oké, het is behalve een informatief boek natuurlijk ook een boek met inspirerende foto’s. Ik vind het ook een boek dat voor fotografen van elk niveau is: duidelijke taal zonder moeilijkdoenerij.’
— Bert