Wat is Photofacts Academy?

Photofacts Academy (afgekort PFA) is een online leeromgeving waarbij je via Nederlandstalige video's alles kan leren over het bewerken van je foto's met programma's zoals Adobe Lightroom en Adobe Photoshop. Daarnaast vind je er ook cursussen over fotograferen zelf, zoals cursussen macrofotografie, flitsen, landschapsfotografie, portretfotografie, architectuurfotografie enzoverder. Op PFA vind je ook een aantal Lightroom- en Photoshop cursussen en kortere video’s die door mij gemaakt werden.

 
Wat een wereld van informatie gaat er voor mij open. Ode aan de lesgever die alles zo duidelijk verwoordt. (...) tot nog toe kan ik alleen maar zeggen, deze cursus is zijn geld dubbel en dwars waard!
— Ida Stellingwerf
 
 

Wat krijg je?

  • Meer dan 50 cursussen, in totaal goed voor meer dan 100 uur training

  • Volledig Nederlandstalig cursusmateriaal

  • 1 jaar onbeperkte toegang tot alle online video cursussen

  • Geen automatische verlenging

  • Elke maand een nieuwe cursus

  • Hoge HD video kwaliteit

  • Bekijk de video's op je computer, smartphone, tablet of tv

  • Korting op Apparatuurverzekering.nl

Benieuwd naar de kwaliteit van de video's?

Bekijk de gratis video's voor een indruk! Ruim 5000 leden gingen je voor!

Photofacts Academy Garantie

PFA heeft graag tevreden klanten! Ben je niet tevreden over het lesmateriaal dan kun je binnen één maand opzeggen en ontvang je jouw lidmaatschapskosten volledig retour. No questions asked.

Vaste prijs, ook voor verlengingen van je abonnement

Zolang je lid blijft verhogen we nooit je jaarlijkse abonnementskost. Nu een goede deal, altijd een goede deal!

Cursusaanbod en prijs

Lid worden kost slechts 119 €. Daarvoor krijg je toegang tot alle cursussen die al beschikbaar zijn plus de toekomstige cursussen (ongeveer één per maand) die in het jaar van je lidmaatschap nog uitkomen.Of je nu beginner, gevorderde of zelfs expert bent: de PFA cursussen hebben voor elk wat wils:

Beginners

Beginnende Lightroom Classic gebruikers leren in deze cursus stap voor stap werken met Lightroom. Met de uitgebreide basiscursus (bestaande uit 25 lessen) leer je elk onderdeel van het programma gebruiken. Ook als je nog nooit met Lightroom of een ander nabewerkingsprogramma hebt gewerkt.

 
Ik heb de eerste video’s nu diverse malen bekeken en ben zeer onder de indruk van de kwaliteit van de uitleg per onderdeel en de rust en volledigheid waarmee dit gebeurt. Ik snap het vrijwel allemaal prima, maar kan het niet onmiddellijk reproduceren. Deze lescursus in video-vorm spreekt me daarom zo aan. Herhalen, fouten maken, herhalen en nog eens goed kijken wat er gebeurt en dan de trots dat je zelf ook kunt.

Kortom, ik ben razend enthousiast over het gebodene en de manier waarop dit gestalte krijgt.
— Hans Bakker

Gevorderden

Werk je al met Lightroom dan zul je in deze cursus versteld staan van alle dingen die je nog niet wist, ook al werk je al jaren met deze handige software. In de basiscursus sla je die onderwerpen waarvan je denkt dat je alles al weet simpelweg over. Per hoofdstuk kun je direct zien wat besproken wordt. 

 
Ik ben enthousiast over de aangeboden inhoud. (...) jullie aanbod aan cursusmateriaal prefereer ik boven het steeds weer aanschaffen van boeken. Ik promoot jullie cursus binnen mijn fotoclub in Woerden.
— Jos Didden

Laat je inspireren door de praktische voor- en na video's, waar je ziet hoe je een foto van 'good' naar 'great' kan brengen, enkel met Lightroom en soms wat hulp van Photoshop.

Experts

Zelfs Lightroom experts geven aan dat ze van elke video weer nieuwe dingen opsteken. Leer ook verschillende plug-ins kennen die het nabewerken van je foto's nog sneller maken en je in staat stellen om nog meer uit een foto te halen. Met de cursus Photoshop voor Fotografen leer je Photoshop als aanvulling op Lightroom te gebruiken en de cursus Photoshop voor gevorderden is zelfs specifiek gericht op zij die al een eerste ervaring met dit pakket hebben.

 
Ik gebruik Lightroom sinds versie 1 en dat minstens 2 uur per dag. Dan zou je denken dat je ondertussen al een aardig handje Lightroom meester bent, niet? Gisteren en vandaag bekijk ik ad random twee videos en ontdek ik 2 nieuwe dingen die ik voorheen niet wist, 2 handelingen die mijn workflow weeral een stap sneller maken ... #yihaaa!
— Tom Museeuw

Hieronder zie je een gratis voorbeeld van een video uit de reeks 'Voor en Na'.