'Everything You Always Wanted To Know About Lightroom Catalogs But Were Afraid To Ask'

De meeste vragen die gesteld worden tijdens Lightroom workshops, en de meeste problemen die ik vaststel tijdens 1:1 sessies met fotografen, situeren zich rond Lightrooms Library (Bibliotheek) module en het Catalogus-concept.

Dat is ook logisch: de Bibliotheek (en eigenlijk je volledige Lightroom Catalogus) is één grote database maar als fotograaf heb je veel meer affiniteit met (en interesse voor) de Develop Module.

Veel fotografen gebruiken Lightroom dan ook als een veredelde ‘Verkenner’. En dat is een beetje als een Ferrari kopen en nooit hoger dan eerste versnelling rijden. Met deze workshop gooien we de versnellingsbak helemaal los!

Deze masterclass is uniek in de Benelux. Een goed begrip van de mogelijkheden en beperkingen van de Lightroom Catalogus en de Bibliotheekmodule zijn cruciaal om je Lightroom workflow sneller en efficiënter te laten verlopen. We bespreken ook een aantal interessante opties bij het importeren en het exporteren.

Uiteraard wordt alles geprojecteerd op groot scherm, maar om het onderste uit de cursus te halen, breng je best je laptop mee, zodat je hands-on kan meevolgen. Voor een oefencatalogus wordt alvast gezorgd. Deze cursus richt zicht tot mensen die reeds een eerste ervaring met Lightroom hebben, maar meer willen halen uit het pakket. Je leert alles over verzamelingen, slimme verzamelingen, services voor publiceren en werken met een en meerdere catalogi. Je krijgt ook tal van tips om je Lightroom workflow sneller en efficiënter te maken in functie van je eigen situatie.

De workshop gaat door op zondag 5 mei in Gent, van 10u00 tot 18u00. Inschrijvingsprijs is 199 € inclusief BTW en broodjeslunch maar wie inschrijft voor 22/04/2013 betaalt slechts 179€. Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier hieronder.