Fotografen Jürgen Doom en Piet Van den Eynde stellen samen 'Making Light 1: een introductie tot off-camera flash' voor: een intensieve en unieke ééndaagse workshop rond flitsfotografie met reportageflitsen los van je Camera.

De workshop gaat door op zondag 22 januari 2012, van 9u30 tot 17u30 in Gent.

Deze workshop verweeft theorie en praktijk tot een uniek geheel, waarbij je helemaal ondergedompeld wordt in de wondere wereld van off camera flash. We leren je de ins en outs van flitslicht en demonstreren in de voormiddag hoe je theorie toepast in de praktijk. Daarna leren we je hoe je je eigen camera en flitser in stelt voor off camera flash en dan... is het aan jou: onder onze begeleiding fotografeer je een echt model, zodat je de opgedane kennis in de praktijk kunt brengen.

 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die verder wil gaan dan de ingebouwde flitser en de automatische stand van zijn digitale reflexcamera en moeite heeft met externe flitsen. Je leert verschillende mogelijkheden en setups om je flitsfotografie tot een hoger niveau te brengen. Je leert ook hoe je het onderste uit één losse flitser, een parapluutje en een kleine softbox kunt halen.

Door wie?

Jürgen Doom is freelance fotograaf en werkt voor diverse opdrachtgevers, gaande van reclame- en mediabureaus, over redacties van tijdschriften tot bedrijven en multinationals. Door zijn praktijkervaring met flitsfotografie op locatie en ervaring met consultancy en lesgeven, verlopen zijn gestructureerde workshops steeds helder en 'to-the-point'. Ze zijn praktijkgericht, begrijpbaar en boeiend voor zowel de beginnende als gevorderde amateur- en beroepsfotograaf. Behalve zijn Speedlights kent Jürgen ook zijn Lightroom: hij gebruikt het pakket immers dagelijks voor de bewerking van zijn digitale beelden.

Piet Van den Eynde is eveneens freelance fotograaf en Adobe Lightroom Certified Expert (CS3). Hij is auteur van het boek 'Lightroom 3 Ontmaskerd' en geeft inleidende en gevorderde workshops rond Adobe Lightroom. Behalve zijn Lightroom, kent Piet ook zijn Speedlights: in 2009 doorkruiste hij Zuid-Oost Azië en India per fiets, gewapend een digitale reflex, een flits en een flitsparaplu. Hij schreef de Engelstalige eBooks 'Making Light' en 'Making Light 2' over werken met losse flitsers.

Praktisch:

Deze intensieve workshop kost 225 € (incl. BTW) en omvat

uitgebreide hand-outs
koffie, frisdranken & versnaperingen
het gebruik van het materiaal (er is demo-materiaal aanwezig van verschillende merken en prijsklassen, zodat je niet op voorhand onbesuisde aankopen moet doen, maar achteraf een geïnformeerde keuze kan maken)
broodjeslunch
vergoeding voor de modellen (voor alle duidelijkheid: het model mag je niet meenemen!)

Het aantal deelnemers is beperkt tot 10 zodat er met twee lesgevers in het praktijkgedeelte voldoende ruimte voor vragen en begeleiding is.

Wat moet je zelf meebrengen?

Je camera + lenzen
Een losse flits, indien je die hebt (anders leen je er gerust een van ons)
De energie om er een boeiende dag lang fotografisch in te vliegen!

De workshop start om 9u30 stipt, ontvangst vanaf 9u15. Details ontvangt u op het moment van inschrijven.