In deze flitsende, intensieve dagworkshop nemen fotografen Frederik Herregods en Piet Van den Eynde je doorheen een fotoshoot – van start tot finish. We werken zowel met studiolichten als met reportageflitsers.

De workshop valt uiteen in vier grote delen.

1. Voorbereiding: belichting

We maken je wegwijs in de basics van een studioshoot: de verhouding tussen omgevingslicht en flitslicht, richting van licht en lichtkwaliteit. Je maakt kennis met verschillende modifiers zoals paraplu’s, softboxen, snoots en grids en je leert wat in welke omstandigheden te gebruiken.

2. Shooten

Na de voorbereiding is het tijd voor het eigenlijke werk: we fotograferen tethered met de camera verbonden aan de computer en bouwen het beeld geleidelijk, licht per licht op. We besteden uiteraard ook aandacht aan het poseren en de interactie met je model! Je leert super-tips om je onderwerpen tot rust te laten komen en om het beste uit je modellen tevoorschijn te toveren. Niet iedereen is een fotomodel, maar iedereen kan wel zo gefotografeerd worden.

Uiteraard kan je in dit gedeelte ook zelf aan de slag met je eigen camera. We voorzien ruim de tijd voor het zelf maken van foto’s.

3. Nabewerking

Alhoewel je als fotograaf altijd probeert ‘to get things right in camera’, moeten de meeste foto’s nog wat nabewerkt worden. Aan de hand van Adobe Lightroom, Photoshop en een aantal plugins overlopen we de nabewerking die bij een typische studioshoot komt kijken.

4. Output

We ronden af met een kort overzicht van de output-mogelijkheden in Lightroom: Slideshow, Print en Web. Je wil je beelden immers toch delen, niet?

Praktisch

Wanneer? Zondag 17 maart 2013, 10 u tot ca 17u30

Aantal deelnemers: maximum 10

Prijs: 189 € incl. BTW, verzorgde broodjeslunch en model-vergoeding

Locatie: Antwerpen, in de gloednieuwe Cowhillstudio (exacte locatie volgt bij inschrijving)

Nog vragen? frederik(at)frederikherregods(dot)be of info(at)morethanwords(dot)be

Inschrijven? Via onderstaand inschrijvingsformulier