Vindt u ook dat u teveel tijd besteedt aan het afdrukken van foto’s, het maken van contactafdrukken en het ontwerpen van gelegenheidskaartjes? Ontwerpt u alles in Photoshop? Iedere keer opnieuw, van meet af aan? Bart Wybouw van Pixerang en Piet Van den Eynde van MoreThanWords.be nodigen u uit op de workshop

‘Sneller en beter printen met Adobe Lightroom’

op maandag 18 oktober van 19 u tot 22 u in Gent

De meesten onder u kennen Adobe Lightroom ongetwijfeld als een raw-converter. Maar, u kunt het pakket ook gebruiken om uw printworfklow te verbeteren. Op het programma staan ondermeer:

Hoe Lightrooms Print Module gebruiken om snel mooie layouts te maken
Efficiënte en herhaalbare resultaten met Templates
Digitale teststrookjes, the Lightroom way
Impact Sheets: Contactbladen die indruk maken!
Hoe Publish Folders uw workflow kunnen versnellen
Printen naar de printer of... naar een JPG!
Fine-tunen van het ontwerp in Photoshop

Aan de hand van verschillende concrete cases overlopen we de indrukwekkende mogelijkheden om in Lightroom gelegenheidsdrukwerk op te maken. De layout van dit kaartje werd volledig in Lightroom gedaan. Eens de template aangemaakt is, is het slechts een kwestie van minuten om een nieuwe kaartje te maken. We tonen u ook enkele originele technieken om uw klanten een unieke service te geven: wat dacht u van een bedankingskaartje voor een huwelijk met vooraan de klassieke foto van het koppel en achteraan een foto van elke aanwezige? Onbegonnen werk? Niet als u het kunt automatiseren in… Lightroom. Zonder dat we er een cursus kleurbeheer willen van maken wordt er ook kort ingegaan op het belang van kleurbepaling en op welke punten van de print workflow dit van belang is. De voorbeelden worden geïllustreerd met op de Epson 4880 inkjet printer en de ook voor fotografen interessante Xerox Phaser 7500 laserprinter.

Praktisch:

Deze avondworkshop is uniek in de Benelux en een must voor elke fotograaf die regelmatig afdrukken of gelegenheidsdrukwerk maakt. Ook wie Lightroom nog niet gebruikt, kan tijdens de workshop een idee krijgen van de ongekende mogelijkheden van (één van de vijf modules van) dit pakket. De normale prijs voor de workshop is 79 € + BTW. Wie intekent voor 21 september betaalt slechts 59 € + BTW. Inschrijven kan via deze link. U ontvangt dan de verdere inschrijvingsinfo en de juiste locatie.

Over ons:

Bart Wybouw is zaakvoerder van Pixerang en heeft zijn carrière en ervaring opgebouwd in de informatica-wereld bij Dolmen, Barco en Sun Microsystems (Java). Met Pixerang heeft hij een bedrijf opgericht dat zich exclusief richt tot de professionele fotografen met de nadruk op service, van foto's inlezen tot afdrukken, en alles wat daartussen ligt. www.pixerang.com Piet Van den Eynde is freelance fotograaf en auteur, Adobe Certified Expert voor Photoshop (CS3) en auteur van de boeken ‘Lightroom 2 Ontmaskerd’ & ‘Lightroom 3 Ontmaskerd’. Hij geeft groeps- en privé-trainingen en workshops rond digitale fotografieworkflow in het algemeen en Adobe Lightroom & Photoshop in het bijzonder. www.morethanwords.be/blog 

P.S.: Deelnemers aan deze workshop genieten een extra korting van 30 € voor de ééndaagse workshop 'Album & Card Layout in Lightroom & Photoshop' van vrijdag 5 november.