EasyDodge NL is een Custom Photoshop Paneel met een bijhorende Photoshop Handelingenset die u toelaat om eenvoudig delen van een foto lichter te maken ('Tegenhouden' of 'Dodgen' in het fotografie-jargon) of donkerder te maken ('Doordrukken' of 'Burning'). EasyDodge laat u ook toe om creatieve verscherping toe te voegen aan uw beelden.

De video hierboven geeft een overzicht van wat EasyDodge voor uw foto's kan betekenen.

Belangrijkste eigenschappen:

eenvoudig en toch flexibel Doordrukken en Tegenhouden van grotere delen in een beeld, gebaseerd op een ruwe selectie (EasyDodge)
nog fijnere controle met klassieke Photoshop technieken voor Doordrukken en Tegenhouden (zie video voor een voorbeeld)
laat u toe om uw foto lokaal meer scherpte te geven met de van Lightroom en Photoshop populaire 'Local Contrast' aanpassingen
'Volumeregelaars' om eenvoudig effecten te doseren, verwijderen of dupliceren
werkt met kleuren- en zwartwit-beelden
alle aanpassingen worden op aparte (aanpassings-)lagen uitgevoerd, voor maximale flexibiliteit en niet-destructief werken

FAQ:

Welke Photoshop versie heb ik nodig?

De handelingenset van EasyDodge NL werkt in de Nederlandstalige Photoshop CS4, CS5 en CS6. Het Custom Panel (de 'interface') werkt enkel in CS5 of CS6. EASYDODGE NL is gemaakt om met de Nederlandse versie van Photoshop CS5 of CS6 te werken. Klik hier indien u een Engelse versie van Photoshop heeft.

Wat zit er in de Download?

Het aangepaste Photoshop Panel* zoals u rechts kunt zien (in een aparte versie voor CS5 of CS6), de Handelingenset en een PDF handleiding.
* als een extensie voor Photoshop. Het Adobe Configurator bestand zit niet in de download omdat dit niet nodig is om het paneel te laten werken.

Kan ik de handelingen aanpassen?

Alhoewel EasyDodge gemaakt is om vlot te werken 'out of the box', kunt u de handelingen fijn afstemmen indien u ervaring met Photoshop handelingen heeft. Zo zou u bijvoorbeeld de dialoogvensters kunnen uitschakelen eens u ervaring heeft met hun boodschap. Dit zal u tijd besparen.

U mag echter niet de handelingen en/of het paneel opnieuw distribueren in al dan niet aangepaste versie, noch gratis, noch betalend. Indien u suggesties heeft voor toekomstige versies (zowel wat het Panel als de handelingen zelf betreft), laat ons dat dan weten.

Op hoeveel computers mag ik EasyDodge installeren?

U mag EasyDodge installeren op zoveel computers als u of uw firma persoonlijk bezit, met een maximum van 3. Contacteer ons indien u EasyDodge wilt installeren in een school- of bedrijfsomgeving.

Werkt EasyDodge ook met kleurenbeelden?

Absoluut: EasyDodge is ontwikkeld om te werken op zwartwit en kleuren (RGB) beelden. Hou er echter rekening mee dat extreme veranderingen (het op elkaar stapelen van meerdere aanpassingslagen) tot kleurveranderingen kan leiden.

Hoeveel kost het?

EasyDodge NL is beschikbaar voor  de prijs van 8 € (+ BTW voor Europese Residenten). Om het aan te schaffen, klik 'add to cart' en dan 'preview cart' hieronder en vervolg de check out-procedure.

Hoe zit het met updates en upgrades?

We streven ernaar om eventuele updates (binnen dezelfde versie van Photoshop) gratis te maken. Upgrades (wanneer Photoshop verandert naar een nieuwe versie, bv. versie CS7) zullen betalend zijn.

Indien u ideeën heeft om de functionaliteit van EasyDodge uit te breiden, laat het ons weten op het email adres hieronder:

info-at-morethanwords-dot-be

Zoals hierboven vermeld: EASYDODGE NL is enkel compatibel met de Nederlandse versie van Photoshop CS5 of CS6. Heeft u een Engelse Photoshop, gebruik dan de Engelse versie van EasyDodge.