Piet Van den Eynde van MoreThanWords organiseert in april-mei 2013 een extra editie van de intensieve, hands-on avondcursus Lightroom, gespreid over 4 dinsdagavonden: 23 april, 30 april, 7 mei en 14 mei.

Piet is door Adobe erkend als Adobe Lightroom Certified Expert, schreef twee Nederlandstalige boeken, één Engelstalig eBook en tal van tijdschriftartikelen over het pakket en gaf al tientallen workshops en cursussen. Hij is dus als geen ander geplaatst om je wegwijs te maken in dit voor fotografen onmisbare workflow-pakket.

Door de stof te spreiden over 4 avonden, krijg je maximaal de gelegenheid om te oefenen en je helemaal in te werken in Lightroom.

Een korte greep uit het programma:

Week 1: (do 6 oktober, 19 u tot 22 u 15)

Wat is Lightroom en wat is het niet?
Voordelen van de database-aanpak van Lightroom
Beelden importeren vanaf geheugenkaart
Hoe beelden importeren die al op de computer staan?
Lightroom interface
Beoordelen, sleutelwoorden toekennen in de Bibliotheek.

Week 2: (do 13 oktober, 19 u – 22 u 15)

Werken met verzamelingen en slimme verzamelingen.
Gegevens filteren.
Catalogus-strategieën: één of meerdere catalogi? Waar de Catalogus plaatsen?
Globale aanpassingen in de Ontwikkelmodule (Develop Module)

Week 3: (do 20 oktober, 19 u – 22 u 15)

Lokale aanpassingen in de Ontwikkelmodule: Lokaal aanpassingspenseel (Adjustment Brush)en Verloopfilter (Graduated Filter)
Synchronisatie van bewerkingen van één foto naar meerdere andere foto’s
Voorinstellingen (Presets): waar ze te vinden en hoe ze verstandig zelf maken?
Werken met import-presets
Foto's exporteren
Lightroom, Photoshop & Plugins
Lightroom's publicatie-mogelijkheden: de Slideshow-module

Week 4: (do 27 oktober, 19 u – 22 u 15)

De publicatiemogelijkheden van Lightroom (vervolg)
Print Module: de 3 verschillende opties van de Print Module
Web Module: je beelden online vanuit Lightroom, zonder enige kennis van Flash of HTML!
Afrondende case-studies: Lightroom als interactief geheel.

Praktisch:

De cursus is gespreid over de 4 donderdagavonden van oktober, telkens van 19 u tot 22 u 15. Bovendien ben je telkens al vanaf 18u30 welkom indien je vragen hebt over wat tijdens de vorige les behandeld werd.
De cursus gaat door in Gent (Bedrijvencentrum de Punt, Gentbrugge).
De normale prijs bedraagt 279 € inclusief BTW voor de 4 sessies. Wie inschrijft voor 31 augustus, heeft keuze uit twee vroegboek-geschenken: ofwel het handboek 'Lightroom 3 Ontmaskerd', ofwel een korting van 25 €. Om de vroegboek-korting te genieten moet er ingeschreven worden voor 31 augustus via het inschrijvingsformulier onderaan.
Het aantal deelnemers is beperkt tot 10, zodat er voldoende ruimte blijft voor vragen en interactie. We verwachten dat de cursus snel volgeboekt zal zijn.
Inschrijven kan via het formulier hieronder. Wens je nog meer inlichtingen? Dan kan dat via deze link of op 0475/62.92.79.

Wat heb je nodig?

Alhoewel je de cursus ook kunt volgen zonder computer (alles wordt geprojecteerd via een beamer), zal je ongetwijfeld het onderste uit de kan halen indien je een laptop, voorzien van Lightroom, meebrengt. Indien je nog niet met Lightroom werkt, kan je voor de start van de cursus een 30 dagen probeerversie downloaden via de site van Adobe.

Wat anderen vonden van de Lightroom-trainingen van MoreThanWords:

‘Onmiddellijk praktisch toepasbaar en een algemene, samenhangende uitleg over de hele werking van het programma. Aangenaam gegeven, voldoende tijd voor specifieke vragen zonder de algemene lijn uit het oog te verliezen.’

‘Ik was aangenaam verrast door de vakkennis en het enthousiasme van de lesgever.’

‘Vlotte manier van ‘lesgeven’ (weet geen beter woord  ), de vele super handige tips die je zelden leest op blogs/webpagina’s’